Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Αναζήτηση

MELATONINA AGE (ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ - ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β-6) 40tabs

MELATONINA AGE (ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ - ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β-6) 40tabs
Κατασκευαστής: L'ENERGIA DELLE PIANTE
Κωδικός Προϊόντος: EDP2482
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 19,00€ 13,68€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,11€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό
Σύγκριση

ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ - ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ 
Η μελατονίνη είναι μια φυσική ουσία η οποία παράγεται από τον κωνοειδή αδένα (επίφυση), ο οποίος υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Πρόκειται για ένα έξυπνο μόριο πολλαπλών λειτουργιών, ενεργεί με επιλεκτικό τρόπο, δρώντας δηλαδή μόνο όταν και όπου είναι αναγκαίο. Επιπλέον είναι μια ουσία που δεν έχει καμια αντένδειξη και παρενέργειες.
Η μελατονίνη υπάρχει φυσιολογικά σε διάφορα στοιχεία της διατροφής μας, όπως είναι τα κρεμμύδια, τα κεράσια, οι μπανάνες, τα δημητριακά, το καλαμπόκι, η βρώμη, το ρύζι, το κρασί, τα αρωματικά φυτά, ο δυόσμος, το θυμάρι, το φασκόμηλο, η λουΐζα κ.α.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

  Per Dose / 1 comp.
Magnesio 12 mg
L-Triptophano 10 mg
Melatonina 5 mg
Vitamin B-6 1 mg

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Για τη σωστή χρήση του προϊόντος συνιστάται 1 δισκίο ημερησίως το βράδυ πριν τον ύπνο

 

Σε μια ενδιαφέρουσα ερευνητική εργασία, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Γρενάδας και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ισπανίας, βρέθηκε ότι η κατανάλωση μελατονίνης
1. Εξουδετερώνει τις οξειδωτικές βλάβες και καθυστερεί τις εκφυλιστικές διαδικασίες του νευρικού συστήματος που προκαλούνται από τη γήρανση.
2. Η ορμόνη μελατονίνη φαίνεται ότι είναι ένας γενικός αντιοξειδωτικός παράγοντας, που έχει δράση σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. 
3. Συμμετέχει στη ρύθμιση του ανοσιακού συστήματος και εμφανίζει ανοσοενισχυτική δράση. Είναι αποδεδειγμένο ότι η μελατονίνη αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας τις φυσικές μας άμυνες προστατεύοντας από διάφορες ασθένειες (γρίπη, κρυολογήματα κ.τ.λ.) και ειδικότερα από εκείνες που συνδέονται με τη γήρανση όπως: καρκίνος, καρδιαγγειακές και αυτοάνοσες παθήσεις.
4. Φαίνεται επίσης ότι έχει ισχυρή εμπλοκή στις διεργασίες της στεφανιαίας νόσου. 
5. Από ερευνητικά in vitro και in vivo δεδομένα προκύπτει ότι η μελατονίνη είναι ένας φυσικός ογκοστατικός παράγοντας και συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από την καρκινογένεση.
6. Η μελατονίνη ενεργεί με άμεσο τρόπο στο κωνοειδή αδένα διατηρώντας τον αδένα αποτελεσματικό και προστατεύοντας τον από τη γήρανση.Ο κωνοειδής αδένας είναι ενα μικροσκοπικό όργανο το οποίο βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου και συνδέεται με τον εγκέφαλο και το νευροενδοκρινο-ορμονικό και νευρικό σύστημα διαμέσου ενός πολύπλοκου δικτύου επαφών. Μπορούμε με βεβαιότητα να αναφέρουμε ότι, ο κωνοειδής αδένας (επίφυση) αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση της διαδικασίας γήρανσης διότι είναι εκείνος που ελέγχει από τη γέννηση μεχρι το θάνατο τη καθημερινή μεταβολή των ορμόνων( κιρκαδικός κύκλο) που καθορίζουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας.
7. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μελατονίνης μπορεί να βοηθήσουν να καταπολεμηθούν ασθένειες που συνήθως σχετίζονται με τη γήρανση, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καταρράκτης.

 

ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ 
Η μελατονίνη ενεργεί κατευθείαν στον ύπνο. Είναι η φυσική ουσία που καθορίζει το κύκλο ύπνου-εκγρήγορσης με ασφαλή τρόπο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επίφυση του εγκεφάλου παράγει το νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, αλλά τη νύχτα, η παραγωγή της σεροτονίνης σταματά και παράγεται μελατονίνη.
Χορηγείται πάντοτε μισή ώρα πριν ξαπλώσετε, εάν είναι δυνατόν την ίδια ώρα έτσι ώστε να καθορίσετε το δικό σας κιρκαδικό κύκλο(1 χάπι κάθε βράδυ).
Σε πολλές μελέτες, η Μελατονίνη έδειξε ότι: 
• Αντιμετωπίζει την αϋπνία 
• Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
• Καταπολεμάει τα συμπτώματα του jet lag

 

Αϋπνία: Η δυνατότητα να κοιμηθείτε και να διατηρήσετε έναν καλό ύπνο ενισχύεται από τα συμπληρώματα μελατονίνης. Ορισμένες μελέτες σε νέους και ηλικιωμένους ενήλικες έχουν δείξει ότι η λήψη μιας μικρής ποσότητας μελατονίνης πριν τον ύπνο βοηθάει την επιτάχυνσή του και βελτιώνει την ποιότητά του. Τα οφέλη αυτά παρατηρήθηκαν σε άτομα που έπασχαν από αϋπνίες καθώς και σε άτομα που παρουσίαζαν περιστασιακά προβλήματα. 
Προβλήματα ύπνου που προκαλούνται από τον πόνο ή το στρες: Συχνές διακοπές του νυχτερινού ύπνου μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του χρόνιου πόνου ή του στρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει με την προαγωγή υγιέστερου ύπνου. 
Jetlag: Εάν εργάζεστε σε νυκτερινή εργασία ή ταξιδεύετε σε χώρες με διαφορετική ζώνη ώρας, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεπεράσει κάθε αποπροσανατολισμό και γρήγορα να αποκατασταθεί ο κανονικός ρυθμός ύπνου. Πρόσφατες μελέτες του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών και άλλων που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα μελατονίνης ανακούφισαν σημαντικά τα συμπτώματα του jet lag.
ΕΣΔ (Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή) που σχετίζονται με την κατάθλιψη: Μεγάλος αριθμός ατόμων που αισθάνονται απόλυτα φυσιολογικά και δραστήρια το καλοκαίρι γίνονται καταθλιπτικά το χειμώνα, όταν το φως του ήλιου είναι πιο αδύναμο και λιγότερο άφθονο. Τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης σε άτομα που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να είναι ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς. Σύμφωνα με μια προκαταρκτική μελέτη, τα εν λόγω άτομα, που δήλωσαν ότι έχουν προσβληθεί από ΕΣΔ (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση όταν τους χορηγήθηκαν αρκετές μικρές δόσεις μελατονίνης το απόγευμα.

 

ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ 
Η τρυπτοφάνη είναι ένα από τα 10 βασικά αμινοξέα που το σώμα χρησιμοποιεί για να συνθέσει τις πρωτεΐνες που χρειάζεται. 
Είναι γνωστή για το ρόλο της στην παραγωγή των αγγελιοφόρων του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τη χαλάρωση, την ηρεμία και τον ύπνο.
Η τρυπτοφάνη είναι νευροδιαβιβαστής και νευροορμόνη που βρίσκεται σε όργανα όλου του σώματος, είναι πρόδρομος της σεροτονίνης, της μελατονίνης, και της νιασίνης (βιταμίνη Β3). 
Όταν η λήψη τρυπτοφάνης είναι ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια στρες, μειώνονται δραματικά τα επίπεδα σεροτονίνης Ένα από τα λίγα συστατικά ικανά να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, η τρυπτοφάνη διαδραματίζει ποικίλους σημαντικούς ρόλους στην διανοητική λειτουργία. Όταν τα επίπεδα τρυπτοφάνης στον οργανισμό είναι χαμηλά, πέφτουν δημιουργώντας κατάθλιψη, άγχος, ανασφάλεια, υπερ-ενεργητικότητα, αϋπνία, και πόνο.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:Floating Facebook Widget